Τι είναι το dermapen και πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία με dermapen είναι το πρώτο fractional σύστημα, είναι η εξέλιξη όλων των παλιών rollers που υπήρχαν για τον τραυματισμό της επιδερμίδας. Είναι μία συσκευή που μοιάζει με μαρκαδόρο και μέσα από ένα ειδικό tip που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μπορούμε να δημιουργούμε χιλιάδες μικρονυγμούς στο δέρμα. Τα fractional συστήματα που υπάρχουν στον ιατρικό μας χώρο έχουν ακριβώς την ίδια φιλοσοφία. Fractional σημαίνει κλασματικό, δηλαδή αντί να “τραυματίζουν” ολοκληρωτικά την επιδερμίδα το κάνουν εν μέρει, με σκοπό την ενεργοποίηση του κολλαγόνου σε βάθος, και ταυτόχρονα με στόχο να αφήσουμε ένα ποσοστό του δέρματος ανέπαφο, ώστε να επιτύχουμε, με ασφάλεια, την ανάπλαση. Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία διέπει το dermapen. Οι μικρονυγμοί ενεργοποίησης αναγκάζουν το δέρμα μας να παράγει φρέσκο νεανικό και σφριγηλό κολλαγόνο. Συγχρόνως ανάμεσα σε αυτούς τους νυγμούς το δέρμα μένει ανέπαφο, ώστε από κει να αντλήσει την ανάπλαση, για τα σημεία που εμείς επιδιώκουμε τη δημιουργία φρέσκου κολλαγόνου.

Ετοιμασία πριν τη θεραπεία

Πριν τη θεραπεία με dermapen θα σας ζητηθεί ένα ιατρικό ιστορικό για παθήσεις και ενδεχομένως κάποια φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε και θα σας κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις για να συμπληρώσουμε με λεπτομέρεια αυτό το ιστορικό. Εφόσον δεν έχουμε κάποια αντένδειξη για τη θεραπεία και αν το επιθυμείτε θα εφαρμόσουμε μία ειδική αναισθητική κρέμα για 20 λεπτά, αν και η θεραπεία χαρακτηρίζεται σχετικά ανώδυνη. Αφού αφαιρέσουμε την κρέμα θα καθίσετε αναπαυτικά στο κρεβάτι και μέσα σε 10 έως 20 λεπτά θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης του κολλαγόνου του δέρματός σας.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία με dermapen μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους. Εκτός από μία διαδικασία fractional ανανέωσης του δέρματος είναι και μία διαδικασία μεσοθεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες ουσίες που θέλουμε να εγχύσουμε στο βαθύ δέρμα, εκεί δηλαδή που θα έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα με οποιαδήποτε θεραπεία αντιγήρανσης. Ουσίες αντιοξειδωτικές, ρετινόλη ή και βιταμίνες είναι σημαντικοί παράγοντες ανάπλασης του δέρματος. Πολύ εξελιγμένη είναι επίσης η συνδυαστική θεραπεία, dermapen με prp, διαδικασία κατά την οποία παράγουμε αυτόλογα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και με χρήση του dermapen τα εγχύουμε στο κατώτερο χωρίο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στα αιμοπετάλια να βοηθήσουν το δέρμα μας να ανανεωθεί εκ των έσω.

Τι να προσέξω μετά τη θεραπεία

Το dermapen με 12 λεπτές βελόνες δημιουργεί ζώνες ενεργοποίησης, όπου σχηματίζονται τα κανάλια που θα διεισδύσουμε τις απαραίτητες ουσίες για την ανάπλαση της επιδερμίδας. Είναι επομένως απολύτως αναμενόμενο, μετά τη θεραπεία, το δέρμα μας να έχει ερύθημα και ελαφρό οίδημα το οποίο θα υποχωρήσει τις επόμενες ώρες. Θα συστηθεί από τους επαγγελματίες συνεργάτες μας, η χρήση αντηλιακού αλλά και οι απαραίτητες κρέμες, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια ταυτόχρονα με τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της θεραπείας. Επίσης θα σας δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες, σχετικά με τη γενικότερη προφύλαξη και καθαρισμό του προσώπου σας.

Ενδείξεις dermapen

Είναι μία από τις πιο βασικές θεραπείες αντιγήρανσης. Οι ενδείξεις αφορούν στις λεπτές ή εντονότερες ρυτίδες, και στη χαλάρωση του δέρματος. Ως εκ τούτου υπόσχεται σύσφιξη της επιδερμίδας, ανανέωση των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος, δηλαδή της επιδερμίδας, και χαρίζει λάμψη και σφριγηλότητα σε θαμπό και λιπαρό δέρμα με έντονους και διεσταλμένους πόρους. Επίσης πολύ σημαντική ένδειξη είναι οι ουλές, είτε προέρχονται από ακμή, είτε είναι μετεγχειρητικές, είτε είναι εγκαυματικές. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς ότι το dermapen είναι μία συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτείται ανάπλαση στο δέρμα, μία συσκευή η οποία ωθεί το δέρμα μας στη δημιουργία φρέσκου και νεανικού κολλαγόνου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αλήθειες και ψέματα για τη θεραπεία με dermapen.
Είναι η θεραπεία με dermapen το 1ο fractional σύστημα;

Ναι, πράγματι, είναι η πρώτη θεραπεία στην οποία ένα ποσοστό του δέρματος ωθείται στην παραγωγή φρέσκου και νεανικού κολλαγόνου, συγχρόνως όμως το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει ανέγγιχτο για να τροφοδοτήσει τις περιοχές που ζητήσαμε από το δέρμα μας αυτή την παραγωγή του κολλαγόνου.

Είναι το dermapen μεσοθεραπεία;

Όχι, δεν είναι, δημιουργεί όμως τα κανάλια, ώστε οποιαδήποτε ενεργή ουσία έχουμε επιλέξει για τις ανάγκες του δέρματός σας, να διεισδύσει στο μέσο χωρίο, δημιουργώντας επί της ουσίας μία θεραπεία μεσοθεραπείας, χωρίς βελόνες έγχυσης.

Μπορώ να κάνω θεραπεία με dermapen μετά από ηλιακή έκθεση ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κάτω από έντονο ήλιο;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Αφενός η δημιουργία νέου κολλαγόνου καταστρέφεται από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία και αφετέρου ελοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι πρόκλησης υπερμελαχρώσεων, εξαιτίας της θεραπείας με dermapen.

Είναι αλήθεια ότι η θεραπεία με dermapen για τη διόρθωση ηλιακών κηλίδων ή υπερμελάγχρωσης του δέρματος είναι καλύτερη από την αντίστοιχη θεραπεία με laser;

Κάθε μελάγχρωση έχει ξεχωριστές απαιτήσεις. Στον χώρο μας διαθέτουμε και τις δύο θεραπείες, τόσο με laser, όσο και με dermapen, ή ως συνδυαστική θεραπεία, ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.