Θεραπεία σύσφιξης σώματος και κυτταρίτιδας
RF Σύστημα ραδιοσυχνοτήτων Cocoon Medical
Τι είναι η ραδιοσυχνότητα;


Η ραδιοσυχνότητα που χρησιμοποιούμε στην ιατρική αισθητική είναι κάτι αντίστοιχο με τη συχνότητα του ραδιοφώνου, με τη διαφορά ότι αυτή που χρησιμοποιούμε εμείς, έχει μία θερμική αλληλεπίδραση με το δέρμα μας. Είναι μία ταλάντωση που μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός, η οποία αλληλεπιδρώντας μόνο θερμικά με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλεί σύσφιξη στο υπάρχον δέρμα παράγοντας ταυτόχρονα νέο και φρέσκο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα αφενός μεν τη δραστική μείωση της χαλάρωσης, αφετέρου δε τη σύσφιξη του σώματος, χαρίζοντας όψη περισσότερο σφριγηλή και νεανική στο δέρμα.

Πώς λειτουργεί η ραδιοσυχνότητα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;


Το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων της cocoon medical εκπέμπει ραδιοσυχνότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας έντονα θερμικής ζώνης, γύρω από τις συστοιχίες των λιποκυττάρων. Με τον τρόπο αυτό το λιποκύτταρο ζεσταίνεται σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία και ως εκ τούτου αποβάλλει το ενδοκυτταρικό του υγρό, με συνέπεια να χάνει τον όγκο του και να μην προβάλλει πλέον στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προσδίδοντας τη γνωστή σε όλους, αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Σύσφιξη σώματος και επιδερμίδας

Η ραδιοσυχνότητα δεν αλληλεπιδρά μόνο με τα λιποκύτταρα, αλληλεπιδρά, όπως γνωρίζουμε, και με το δέρμα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία και ξεκινώντας μία διαδικασία, κατά την οποία γίνεται σύσφιξη στο υπάρχον δέρμα και δημιουργία νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η συνοχή του αλλά και να ενισχυθεί η δυνατότητά του να κρατήσει το υποδόριο λίπος περιορισμένο, ώστε αυτό να προβάλλει, όσο το δυνατό λιγότερο, στην επιφάνεια. Χαρακτηριστικές εφαρμογές είναι η σύσφιξη στους έσω γλουτούς, κάτω από το στηθόδεσμο στα πλάγια της πλάτης, αλλά και στο πιο δύσκολο σημείο, που είναι τα μπράτσα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μειώνει τον όγκο στο υποδόριο λίπος αλλά συγχρόνως προκαλεί σύσφιξη στο δέρμα, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη συνολική του όψη.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η σύσφιξη σώματος;

Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος, που θέλουμε να επιτύχουμε σύσφιξη. Πιο συγκεκριμένα, επιτυγχάνουμε μείωση πόντων γύρω από την κοιλιά, σύσφιξη δέρματος σε χέρια, κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, στην περιοχή άνω γόνατου και έσω μηρών. Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται σε όλες τις περιοχές.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ και κάθε πότε γίνεται η επανάληψη της θεραπείας για σύσφιξη σώματος;

Για τη σύσφιξη της επιδερμίδας του σώματος θα χρειαστούμε από δύο έως έξι επαναλήψεις, σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας θα χρειαστούμε περισσότερες επαναλήψεις, σε διάστημα μίας εβδομάδας. Θα πρέπει να τροφοδοτούμε τα λιποκύτταρα με τη θερμότητα που απαιτείται, περίπου κάθε 7 με 15 ημέρες, ώστε να αποβληθεί το ενδοκυτταρικό τους υγρό και ως εκ τούτου, να μειωθεί η κυτταρίτιδα. Για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα θα χρειαστούν 10 έως 12 επαναλήψεις. Πάντως ακόμα και με λιγότερες θεραπείες μπορείτε να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θα χρειαστώ συντήρηση στη θεραπεία; Πότε μπορώ να επαναλάβω;

Στην ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με το σύστημα cocoon medical, προσφέρονται δύο τρόποι. Μπορούμε να επαναλάβουμε τη θεραπεία της ραδιοσυχνότητας, για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, περίπου κάθε δύο έως τρεις μήνες ή εναλλακτικά ένα πακέτο τεσσάρων επαναλήψεων σε διάρκεια ενός έτους, αναμένοντας και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πώς θα είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Με τις ραδιοσυχνότητες αισθανόμαστε μία βαθιά και ανεκτή θερμότητα, στην περιοχή της θεραπείας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι επώδυνη, ούτε υπάρχει λόγος χρήσης αναισθητικής κρέμας. Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν τη θεραπεία εξαιρετικά ευχάριστη και χαλαρωτική.

Με τη θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων για τη σύσφιξη σώματος θα αδυνατίσω; Θα μειωθεί ο δείκτης μάζας σώματος;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Οι ραδιοσυχνότητες σκοπό έχουν τη σύσφιξη του σώματος και τη σμίλευσή του, προσφέροντας μία πιο σφριγηλή και νεανική όψη. Ο δείκτης μάζας σώματος από την άλλη είναι μία γενική ιατρική ένδειξη, που υπολογίζει το βαθμό παχυσαρκίας ενός ατόμου. Κατά συνέπεια η θεραπεία σύσφιξης σώματος που εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας, δεν θα σας αδυνατίσει αλλά θα σμιλεύσει το σώμα σας, κάνοντας το, κατά τα γενικά πρότυπα, να δείχνει ομορφότερο.

Cavitation effect ή αλλιώς Σπηλαίωση
Τι είναι το cavitation/cocoon medical

Στα ελληνικά ονομάζεται σπηλαίωση. Η σπηλαίωση συμβαίνει, όταν στα υγρά αυξάνεται η πίεση σε ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Είναι με απλά λόγια η διαδικασία κατά την οποία τα υγρά βράζουν, χωρίς να ζεσταίνονται, εξαιτίας της πίεσης.
Στην ιατρική αισθητική δερματολογία χρησιμοποιούμε αυτό τον μηχανισμό για τη διάρρηξη των λιποκυττάρων, προκειμένου να επιτύχουμε τη μείωση του τοπικού πάχους. Η γρήγορη κίνηση των μορίων του υγρού, που βρίσκονται μέσα στο κύτταρο, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες, χωρίς να ζεσταίνεται το δέρμα και να προκαλείται με τον τρόπο αυτό η καταστροφή του ίδιου του κυττάρου του λίπους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σύστημα cavitation αποτελεί για μας ένα εργαλείο στη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους.

Πώς δρα το cavitation στο τοπικό πάχος;


Στην αρχή της σπηλαίωσης (Cavitation) δημιουργείται διάσπαση της εξωτερικής μεμβράνης των λιποκυττάρων και ρευστοποίηση του λίπους, που έχουν στο εσωτερικό τους. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα και το περιττό λίπος ακολουθούν έπειτα τη φυσιολογική μεταβολική τους πορεία και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το φαινόμενο του cavitation/της σπηλαίωσης αποτελεί την πιο δραστική και σύγχρονη, μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής, αφού προκαλεί την καταστροφή των λιποκυττάρων, σε περιοχές με περιττό τοπικό λίπος. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για συσκευή αδυνατίσματος. Η λιπογλυπτική του σώματος δεν έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κιλών, ούτε τη μεταβολή του δείκτη μάζας σώματος.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία cavitation;

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή έχουμε τοπικό πάχος, όπως στους γλουτούς, έσω και έξω, στην κοιλιά και στην πλάτη, κάτω από τον στηθόδεσμο, στα πλάγια, εκεί που προβάλλει αντιαισθητικά το λίπος.

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;

Ο αριθμός των λιποκυττάρων που έχουμε στο σώμα μας είναι κατά κανόνα σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι η καταστροφή που επιτυγχάνεται με τη θεραπεία του cavitation, όσο αφορά στο τοπικό πάχος, είναι μόνιμη. Θα πρέπει βέβαια εδώ να τονιστεί ότι, αν δεν προσέξουμε, θα παχύνουμε. Αυτό που με τη θεραπεία αναμένεται είναι να αλλάξει ο διαμοιρασμός, δηλαδή το πώς θα αποθηκεύεται η ενέργεια, μέσω του λίπους, στο σώμα μας. Με άλλα λόγια κάνουμε γλυπτική στο σώμα μας, χαρίζοντάς του μια συγκεκριμένη μορφή, ανεξαρτήτως των κιλών μας.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ και πότε μπορώ να επαναλάβω το σύνολο της θεραπείας του τοπικού πάχους;


Η επανάληψη της θεραπείας γίνεται σε διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων και το σύνολο των θεραπειών που θα χρειαστούν, κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις, ανάλογα με το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τη θεραπεία στο σύνολό της, αφού το αποτέλεσμα που ήδη έχουμε επιτύχει, διατηρείται.