Θεραπεία με Laser Αλεξανδρίτη

Πώς το Laser Αλεξανδρίτη αποτελεί θεραπεία για τις δυσχρωμίες προσώπου και σώματος;
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν γνωρίσει το πλέον διαδεδομένο μηχάνημα του Αλεξανδρίτη, ως μία μέθοδο αποτρίχωσης. Η αλήθεια είναι διαφορετική, αφού ο γνωστός σε όλους μας Αλεξανδρίτης, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Laser το οποίο έχει επιλεκτική απορρόφηση από το χρωμοφόρο της μελανίνης της επιδερμίδας μας. Απορροφάτε δηλαδή μόνο από οτιδήποτε έχει χρώμα στο δέρμα μας, όπως είναι η τρίχα και κατ’ επέκταση η κηλίδα. Αυτή την ιδιότητα ακριβώς εκμεταλλευόμαστε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσχρωμιών, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί

Μπορεί να εφαρμοστεί όπου υπάρχουν δυσχρωμίες επιφανειακού τύπου, στο πρόσωπο και στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δουλέψουμε με ευκολία και ασφάλεια εκτός του προσώπου, στο στέρνο, στους ώμους, στην πλάτη, και φυσικά στα χέρια, που είναι και η πιο διαδεδομένη περιοχή θεραπείας. Επί της ουσίας σε όλα τα σημεία που δέχονται τη μεγαλύτερη ηλιακή έκθεση και υφίστανται την πιο έντονη φωτογήρανση. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποτελεί θεραπεία για το βαθύ μέλασμα. Το μέλασμα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη δυσχρωμία του δέρματος που χρειάζεται εξειδικευμένη θεραπεία.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Καταρχάς ο γιατρός θα κάνει διάγνωση των δυσχρωμιών του δέρματος, στο πρόσωπο ή στο σώμα, ώστε να καθοριστεί με ασφάλεια ότι αυτές οι δυσχρωμίες δεν είναι σπίλοι αλλά επιφανειακές ηλιακές κηλίδες ή εφηλίδες, (γνωστές ως γεροντικές κηλίδες). Έπειτα θα βαθμονομηθεί το λέιζερ και θα επιλεγεί η σωστή ενέργεια ξεχωριστά για κάθε δυσχρωμία, ώστε να διασφαλιστεί και μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Σε εκείνο το σημείο είναι πιθανό να νιώσετε ένα πολύ ελαφρύ τσούξιμο.

Πώς θα είναι μετά τη θεραπεία;

Μόλις βγάλετε τα προστατευτικά γυαλιά θα διαπιστώσετε ότι οι δυσχρωμίες έχουν αποκτήσει ένα ελαφρύ γκρι χρώμα. Τις επόμενες τρεις ημέρες είναι πιθανό να γίνουν πιο σκούρες και να φαίνονται εντονότερες. Σε διάστημα 10 έως 14 ημερών θα ολοκληρωθεί η απολέπιση της δυσχρωμίας στην επιδερμίδα και θα αποκαλυφθεί ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Σε αυτή τη διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες που θα δοθούν.

Είναι τα επεμβατικά laser διοξειδίου καλύτερα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Όλα τα laser διοξειδίου, ως μέσο απορρόφησης έχουν το νερό, το οποίο υπάρχει πάνω και κάτω από το δέρμα. Δυστυχώς, για τη θεραπεία των δυσχρωμιών δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στο νερό του υγιούς δέρματος και της δυσχρωμίας. Με λίγα λόγια, ένα λέιζερ διοξειδίου δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφοροποίηση, ανάμεσα στην κηλίδα και στον διπλανό ιστό, με αποτέλεσμα να καταστρέφει σε οποιοδήποτε σημείο προσπίπτει στο δέρμα. Το ουσιαστικό πλεονέκτημα της θεραπείας με χρήση laser Αλεξανδρίτη, είναι ότι η επιλεκτικότητα στην απορρόφηση εξαφανίζει την κηλίδα, αφήνοντας εντελώς ανεπηρέαστο τον διπλανό ιστό.

Πότε επαναλαμβάνω τη θεραπεία και ποια εποχή μπορώ να την εφαρμόσω;

Το εξαιρετικό με τη θεραπεία δυσχρωμιών με χρήση laser Αλεξανδρίτη είναι ότι απαιτούνται μία ή δύο επαναλήψεις για την απομάκρυνσή τους, σε ένα ποσοστό από 80% έως 100%. Είναι μία διαδικασία εύκολη, ασφαλής και με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμόσουμε αυτή τη θεραπεία ή κάποια άλλη καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς η έντονη ηλιακή έκθεση, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αποτελούν αντένδειξη.