Η παιδιατρική δερματολογία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της δερματολογίας που εστιάζει στη διάγνωση και διαχείριση των δερματικών παθήσεων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.
Οι πιο κοινές συνθήκες με τις οποίες ασχολείται η παιδοδερματολογία είναι οι εξής.

Ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα
Είναι μία χρονιά, κνησμώδης πάθηση του δέρματος που συχνά ξεκινά από τη βρεφική ηλικία. Η θεραπεία της σωστής και εξειδικευμένης αγωγής από τον Ιατρό Δερματολόγο θα βοηθήσει στον έλεγχο της.

Δερματίτιδα από τη χρήση πάνας
Παρατηρείται σαν εξάνθημα στην περιοχή της πάνας, συχνά προκαλείται από ερεθισμό ή από μυκητιασική λοίμωξη. Τοπική αγωγή αλλά και η αλλαγή στον τρόπο χρήσης της πάνας είναι οι βασικοί παράγοντες αντιμετώπισης της.

 

Γενικότερα στην παιδοδερματολογία οι δερματολόγοι συχνά συνεργάζονται με παιδιάτρους, αλλεργιολόγους, και άλλους ειδικούς για να αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα τις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης του ευαίσθητου παιδικού δέρματος. Εάν έχετε ανησυχίες ή αν παρατηρήσετε οτιδήποτε στο δέρμα του παιδιού σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Στο ιατρείο μας έχουμε την εξειδίκευση στη διαχείριση των δερματικών παθήσεων στο παιδιατρικό πληθυσμό και μπορούμε να παρέχουμε εξειδικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών σας.
Επίσης στο ιατρείο μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλα τα δερματικά προβλήματα που αφορούν το παιδικό δέρμα όπως ακριβώς και το ενήλικο.
Η ακμή, οι αγγειακές δυσπλασίες, τα κονδυλώματα, οι μυρμηγκιές, η ατοπική δερματίτιδα, το έκζεμα, τα αιμαγγειώματα και άλλες λοιπές δερματικές παθήσεις και λοιμώξεις δεν απαντώνται μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα.
Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση των γονέων των παιδιών σχετικά με την προστασία του δέρματος των παιδιών τους γενικότερα σαν πρόληψη.