Γυροειδής αλωπεκία ανδρογενετικού τύπου, αλωπεκία και αλωπεκία που οφείλεται σε διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα.

Αλωπεκία που οφείλεται σε διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα

Η αλωπεκία αναφέρεται στην κατάσταση κατά την οποία μπορεί να συμβεί τριχόπτωση για διάφορους λόγους. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς όπως ο υποθυρεοειδισμός ή ο υπερθυρεοειδισμός είναι μεταξύ των παραγόντων που μπορούν να συμβάλλουν στην τριχόπτωση.
Κατά τον υποθυρεοειδισμό μπορούν να υπάρχουν ποικίλα συμπτώματα συμπεριλαμβανομένης της αραίωσης ή της απώλειας των μαλλιών. Οι θυρεοειδικές ορμόνες παίζουν ρόλο στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και μία ανεπάρκεια μπορεί να διαταράξει αυτό τον κύκλο, με αποτέλεσμα την απώλεια των μαλλιών. Η θεραπεία αυτής της διαταραχής του θυρεοειδούς είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, αφού είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος.
Κατά τον υπερθυρεοειδισμό ο θυρεοειδής αδένας μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση η περίσσεια θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να επιταχύνει τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται λεπτά και εύθραυστα. Και σε αυτή την περίπτωση η διαχείριση της σωστής λειτουργίας του θυρεοειδούς είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

 

Γυροειδής αλωπεκία

Είναι ένας συγκεκριμένος τύπος αλωπεκίας όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των τριχών, οδηγώντας σε απώλεια μαλλιών με τη μορφή μικρών και στρογγυλών μπαλωμάτων. Τα ακριβή αίτια δεν είναι πλήρως κατανοητά, γενικότερα όμως πιστεύετε ότι περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία

Είναι η πιο κοινή και γνωστή αλωπεκία ανδρικού ή γυναικείου τύπου. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης επηρεάζεται από τη κληρονομικότητα και τις ορμονικές αλλαγές. Επίσης είναι πιο συχνό φαινόμενο όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Σωστές διαγνωστικές εξετάσεις θα οδηγήσουν στην σωστή και έγκαιρη διάγνωση της αλωπεκίας. Ο δερματολόγος με τη σωστή ιατρική αγωγή είτε τοπικά είτε από του στόματος θα βελτιώσει σημαντικά τριχόπτωση.