Τι είναι το PRP;

Την πραγματική δύναμη τη βρίσκουμε μέσα μας, αυτό θα μπορούσε να είναι το motto της θεραπείας PRP. Η θεραπεία με αυτόλογη ενεργοποίηση αιμοπεταλίων εκμεταλλεύεται το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και παράγεται από το αίμα μας. Τα αιμοπετάλια συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μας αυτοθεραπεύεται. Τα αιμοπετάλια παράγονται, για να γίνουν έπειτα εγχύσεις ενεργοποίησης του υλικού που αντλήσαμε, για τη δημιουργία φρέσκου κολλαγόνου στο επιφανειακό ή στο βαθύ δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι η βαθειά ενυδάτωση αλλά και η εντυπωσιακή ανανέωση στο πρόσωπο, στον λαιμό και όπου αλλού εφαρμόζουμε τη θεραπεία.

Γιατί να κάνω θεραπεία με PRP;

PRP είναι τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma. Μέσω του αίματός μας παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα επουλωτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, τόσο για την αποκατάσταση, όσο και για την ανανέωσή του. Mε αυτή τη θεραπεία εκμεταλλευόμαστε όλα τα φυσικά ανανεωτικά συστατικά που αντλούμε από το αίμα μας για να τα διοχετεύσουμε εστιασμένα όπου θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή κολλαγόνου για την ανανέωση του δέρματός μας, απαλύνοντας τις ρυτίδες, αυξάνοντας το πάχος του δέρματος και τελικά ενυδατώνοντας και δίνοντας μια ξεκάθαρα νεότερη όψη στην επιδερμίδα μας.

Πώς γίνεται η θεραπεία με PRP;

Kαταρχάς θα πάρουμε ιστορικό και θα συζητήσουμε για τις ανάγκες σας και τις πραγματικές προσδοκίες της θεραπείας. Έπειτα θα κάνουμε αιμοληψία, μέσω μιας εξαιρετικά μικρής ειδικής βελόνας, ώστε από το ίδιο σας το αίμα να κάνουμε παραγωγή του πλάσματος, μέσω μιας απλής διαδικασίας που ονομάζεται φυγοκέντρηση. Η θεραπεία είναι αυτόλογη, που σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται τα θρεπτικά και ανανεωτικά συστατικά του ίδιου του αίματος του ασθενή, για την παραγωγή φρέσκου και νεανικού κολλαγόνου. Μετά τη φυγοκέντρηση παράγεται το πλάσμα. Στη συνέχεια με χρήση μιας άλλης μικρής βελόνας θα γίνει έγχυση στο δέρμα στα σημεία, στα οποία θέλουμε να προκαλέσουμε την παραγωγή του φρέσκου κολλαγόνου. Είναι μια ανώδυνη θεραπεία, η οποία δεν απαιτεί αναισθησία, εκτός αν κάποιος το επιθυμεί οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα ή παγοκύστη για να μουδιάσει η υπό θεραπεία περιοχή.

Πού μπορώ να εφαρμόσω την PRP θεραπεία και τι μπορώ να βελτιώσω στο δέρμα μου;

Με την PRP θεραπεία μπορώ να εξαφανίσω ή να μειώσω στο ελάχιστο επιφανειακές λεπτές ή βαθύτερες ρυτίδες. Μπορώ επίσης να επιτύχω επιδερμική σύσφιξη, καθώς επίσης το δέρμα μου να φαίνεται λιγότερο θαμπό, ξηρό και αφυδατωμένο. Επιπλέον είναι μια πολύ διαδεδομένη θεραπεία ενυδάτωσης και ανανεώσεως του δέρματος γενικότερα, που δρα προληπτικά. Τέλος μπορώ να την εφαρμόσω σε οποιοδήποτε σημείο, κάνοντας, PRP σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, κοιλιά, πόδια και ασφαλώς στο τριχωτό της κεφαλής. Το PRP μαλλιών όπως είναι ευρέως διεδεδομένο ή πιο σωστά θεραπεία PRP στο τριχωτό της κεφαλής, αποτελεί μία από τις καλύτερες τεχνικές αντιμετώπισης της αλωπεκίας, αυτό που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ως τριχόπτωση. Τα αποτελέσματά του είναι πραγματικά εξαιρετικά!

Οδηγίες μετά τη θεραπεία με PRP

Μετά τη Μεσοθεραπεία PRP Προσώπου: Συμπεριφερθείτε ευγενικά στο σημείο που έχουν γίνει οι εγχύσεις πάνω στο δέρμα σας και αποφύγετε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ αλλά και τις κρέμες που χρησιμοποιείτε για τις επόμενες 24 ώρες.

Συνιστάται να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση, ή την κόπωση του οργανισμού για τις επόμενες 1 έως 2 μέρες.

Αν εμφανιστούν έντονοι μώλωπες στα σημεία έγχυσης, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε με τη χρήση ειδικής κρέμας να εξαφανιστούν τις επόμενες ημέρες.
Αποφύγετε να αγγίζετε και να τρίβετε το πρόσωπό σας τις επόμενες 24 ώρες στα σημεία που έχει γίνει η έγχυση του υλικού, για να αποφευχθεί τυχόν επιμόλυνση της περιοχής. Αν παρόλα αυτά ξεχαστείτε και το κάνετε τότε επικοινωνήστε μαζί μας και με την κατάλληλη ιατρική αγωγή η επιμόλυνση θα εξαφανιστεί τις επόμενες 2-3 ημέρες.

Αν η θεραπεία με PRP έχει εφαρμοστεί στο πρόσωπο τότε αποφύγετε να κοιμηθείτε αμέσως μετά τη θεραπεία για την αποφυγή οιδήματος στην περιοχή. Στο νυχτερινό ύπνο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε 2 μαξιλάρια ή 1 αρκετά παχύ.

Για να καταπραΰνετε την περιοχή που έχει γίνει θεραπεία οι ενδεδειγμένες λύσεις είναι να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες με καθαρό, και ιδανικά σιδερωμένο, βαμβακερό πανί, ειδάλλως μια παγοκύστη τυλιγμένη σε μια αποστειρωμένη γάζα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αλήθεια ή ψέματα για τη θεραπεία PRP

Ονομάζεται από πολλούς η θεραπεία PRP, θεραπεία για βρικόλακες;
Ναι, είναι αλήθεια, οι περισσότεροι αστειευόμενοι ή στα πλαίσια του marketing, ονομάζουν έτσι τη θεραπεία, επειδή γίνεται λήψη του δικού μας αίματος για την παραγωγή πλάσματος, που είναι ικανό για την ενεργοποίηση φρέσκου και νέου κολλαγόνου.

Μπορεί η θεραπεία PRP να γίνει και σε άλλες περιοχές εκτός του προσώπου;

Ναι, πράγματι, η θεραπεία με PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε όποιο σημείο του δέρματος υπάρχει ανάγκη για ανάπλαση και δημιουργία φρέσκου κολλαγόνου.

Μπορεί η θεραπεία PRP να μου αφήσει μόνιμα σημάδια, όπως ουλές;

Όταν μία θεραπεία είναι επεμβατική, έστω και ελάχιστα, αν δεν γίνει από τον κατάλληλο επαγγελματία και αν δεν ακολουθηθούν οι απαραίτητες οδηγίες, μπορεί να οδηγήσει, εξαιτίας κάποιας φλεγμονής, σε μεταφλεγμονώδη υπερμελάχρωση. Συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατη η δημιουργία ουλών αλλά είναι δυνατή η δημιουργία υπερμελαγχρώσεων.

Είναι δυνατό με τη θεραπεία PRP να μπορέσουμε να διεισδύσουμε στην επιδερμίδα τα ωφέλιμα στοιχεία, χωρίς ένεση;

Ναι, πράγματι, είναι αλήθεια! Είναι άλλωστε αυτό που ονομάζουμε μη ενέσιμη μεσοθεραπεία PRP. Μπορούμε να κάνουμε εισαγωγή του υλικού για τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, μέσω των καναλιών που θα δημιουργήσουμε, με μία άλλη συσκευή.