Λιποδιάλυση και τοπικό πάχος
Ενέσιμη λιποδιάλυση
Τι είναι η λιποδιάλυση;


Η λιποδιάλυση είναι η μόνιμη καταστροφή του λίπους, δηλαδή του τοπικού πάχους. Ο τρόπος που το επιτυγχάνουμε είναι με τη χρήση ιατρικών ενέσιμων διαλυμάτων, τα οποία εγχύονται απευθείας στον λιπώδη ιστό. Για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους χρησιμοποιούνται ουσίες που υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό και με αυτές γίνεται η διάσπαση του λίπους των τροφών. Αυτές τις ουσίες με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας τις εφαρμόζουμε στα σημεία του λίπους που προκαλούν τη δημιουργία του τοπικού πάχους, με αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή του. Με τον τρόπο αυτό σμιλεύουμε το σώμα, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι περιοχές εφαρμογής μεθόδων αντιμετώπισης του τοπικού πάχους;


Οι περιοχές εφαρμογής αφορούν στο πρόσωπο και στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα λιπόλυση στο πρόσωπο μπορεί να γίνει στο σημείο που είναι γνωστό ως «διπλοσάγονο ή προγούλι». Στο σώμα μπορεί να γίνει στα μπράτσα, στα χέρια, στην περιοχή της πλάτης κάτω από τον στηθόδεσμο στις γυναίκες, στο στήθος στους άντρες για γυναικομαστία, στο άνω μέρος του γόνατος, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό μέρος των μηρών και ασφαλώς ως θεραπεία στην κυτταρίτιδα, στους γλουτούς και τελικά στην κοιλιά.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως; Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;


Όχι, το αποτέλεσμα δε γίνεται άμεσα ορατό. Θα φανεί σε διάστημα από δύο έως πέντε εβδομάδες. Επίσης θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες, προκειμένου με σύνεση και προσοχή να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επανάληψη της εφαρμογής στην ίδια περιοχή συνιστάται κάθε 15 έως 30 ημέρες. Στους ασθενείς με πολλαπλές περιοχές εφαρμογής δημιουργούμε ένα πλάνο των απαιτούμενων επαναλήψεων, προκειμένου να επιτύχουμε πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε;


Τα υλικά που εμπιστευόμαστε για την ενέσιμη Λιποδιάλυση είναι το Aqualyx και Mesostabyl. Αυτές είναι οι πιο διαδεδομένες και εγκεκριμένες χημικές ουσίες με λιποδιαλυτική δράση. Επίσης ανάλογα με τις ανάγκες τις θεραπείας και το Ιατρικό ιστορικό του ασθενούς χρησιμοποιούμε ΄΄κοκτέιλ΄΄ με ουσίες όπως, φωσφατιδυλοχολίνη, δεοξυχολιγόνο και Υαλουρονιδάση. Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα για μέγιστο αποτέλεσμα στην Λιπόλυση και την κυτταρίτιδα συνδυασμό και με άλλες ουσίες όπως DMAE – διμεθυλαμινοαιθανόλη , καρνιτίνη , melilotus, L-αργιρελίνη, artichoke και καφεΐνη.

Είναι η ενέσιμη Λιποδιάλυση Μεσοθεραπεία;

Όχι, ακριβώς. Μεσοθεραπεία είναι η διαδικασία στην οποία εγχύνουμε ενεργές ουσίες στο μέσο του δέρματος. Στην εφαρμογή της λιποδιάλυσης η έγχυση της φωσφατιδυλοχολίνης και του δεοξυχολικού οξέος γίνονται απευθείας στον λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα την καταστροφή της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων. Συνεπώς δουλεύουμε κάτω από το δέρμα και όχι στο μέσο του και για αυτό το λόγο είναι μία διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζεται από καταρτισμένους και έμπειρους ιατρούς.