Αλήθεια ή ψέματα για την αποτρίχωση 
Είναι ο αλεξανδρίτης ημιπολύτιμος λίθος που εξορύσσετε από τη γη;

Nαι, ο αλεξανδρίτης είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος, ένα ορυκτό που εξορύσσετε από τη γη και έχει την ιδιότητα, όταν φωτίζεται με λάμπες ορατού φωτός, να παράγει μονοχρωματική δέσμη λέιζερ, στα 755 νανόμετρα.

Όλες οι περιοχές μπορούν να αποτριχωθούν πλήρως με 4 έως 5 επαναλήψεις;
Όχι, σε καμία περίπτωση. Κάποιες φορές για πλήρη αποτρίχωση σε ποσοστό 98%, απαιτούνται 4 έως 5 επαναλήψεις, κάποιες άλλες όμως 14 έως και 15 επαναλήψεις. H ειλικρίνεια στην ενημέρωση του πελάτη και η εμπιστοσύνη του στις γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού μας, σχετικά με τη θεραπεία είναι απαραίτητη.

Μπορώ να κάνω με ασφάλεια αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Τα λέιζερ, όπως το διοδικό (Soprano) και ο Αλεξανδρίτης, δεν είναι εγκεκριμένα για ασφαλή αποτρίχωση, ανεξαρτήτως της εφαρμογής τους. Πράγματι μπορούμε μειώνοντας την ένταση να το επιτύχουμε με ασφάλεια, αλλά τότε δεν θα έχουμε την επιθυμητή αποτελεσματικότητα.

 

Μπορεί να προκαλέσει το λέιζερ κάποια βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό όπως οι ακτίνες χ;

Υπάρχει κάποιο όριο στις επαναλήψεις που μπορούν να γίνουν με Λέιζερ αποτρίχωσης;
Όχι, είναι μύθος! Το Laser είναι απλά φως, δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει και να προκαλέσει κάποιου είδους βλάβη, όπως οι ιονίζουσες ακτινοβολίες (βλέπε ακτινογραφίες). Είναι δηλαδή μη ιονίζουσα και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορούμε επομένως να επαναλάβουμε τη θεραπεία όσες φορές επιθυμούμε.

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω αποτρίχωση; Είναι αλήθεια ότι πριν την εφηβεία απαγορεύεται;

Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να ξεκινήσω αποτρίχωση από όποια ηλικία επιθυμώ! H αποτρίχωση με Laser μπορεί να εφαρμοστεί από την παιδική ηλικία. Ποιος άλλωστε μπορεί να απαγορεύσει σε ένα κοριτσάκι έκτης δημοτικού να μην αφαιρέσει τις τρίχες στο άνω χείλος, τη στιγμή που κάτι τέτοιο μπορεί, δυστυχώς, να αποτελέσει αφορμή για bullying στις μικρές ηλικίες;

Τι είναι η θεραπεία με λέιζερ και πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το medical Laser δημιουργεί έναν παλμό ισχυρού φωτός, ο οποίος διεισδύει βαθιά στο δέρμα και απορροφάται από το χρωμοφόρο της μελανίνης του τριχικού θύλακα. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται θεραπευτική θερμότητα, η οποία εν τέλει αναστέλλει τη διαδικασία αναγέννησης της τρίχας. Ο ειδικός αυτοματοποιημένος ψυκτικός μηχανισμός του DCD προστατεύει την επιδερμίδα δημιουργώντας μια παγωμένη επιφάνεια, με αποτέλεσμα το Laser να γίνεται με ασφάλεια, αλλά και η χειρίστρια να μπορεί να αποδίδει την επιθυμητή ενέργεια, για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Είναι η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ ασφαλής;

Ναι, σίγουρα. Το Laser βασίζεται σαφώς στην τεχνολογία του φωτός και για πολλά χρόνια χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος ιατρικών χρήσεων και αισθητικών παρεμβάσεων. Οι πιστοποιημένες και διαρκώς επικαιροποιημένες γνώσεις μας αλλά και η συνεργασία μας με τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια (Candela Alexandrite Laser), μας επιτρέπουν να πούμε με σιγουριά ότι η θεραπεία με Laser αλεξανδρίτη είναι η πλέον ασφαλής.

Πώς ακριβώς θα γίνει η εφαρμογή του λέιζερ;

Αφού απαντηθούν κάποιες σύντομες ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση του φωτότυπου, η χειρίστρια ταυτόχρονα και ο ασθενής θα φορέσουν τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά και θα ξεκινήσει η θεραπεία. Κρατώντας ένα μικρό εργαλείο χειρός, θα εφαρμόζει συγχρόνως την ψύξη και το Laser στο δέρμα για το καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα. Η εξάχνωση της τρίχας γίνεται αισθητή σαν μια μικρή ενόχληση στο δέρμα.

Πόση ώρα θα διαρκέσει η θεραπεία μου και πόσες θεραπείες μπορεί να χρειαστώ;

Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από δέκα (10) λεπτά έως και μιάμιση(11/2)ώρα, ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να γίνει αποτρίχωση. Θα απαιτηθούν πολλαπλές εφαρμογές αποτρίχωσης με το λέιζερ, ώστε να καλυφθεί όλος ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας. Η επανάληψη θα γίνεται περίπου στις 30 έως 50 ημέρες και πάντα σε συνεννόηση με τον ασθενή. Οι επαναλήψεις που θα χρειαστούν για το μέγιστο αποτέλεσμα καθορίζονται από πολλούς παράγοντες και θα μελετηθούν και διευκρινιστούν, πριν την έναρξη της θεραπείας.

Υπάρχουν μη αναμενόμενες δυσάρεστες αντιδράσεις, μετά τη θεραπεία με λέιζερ;

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία έχει πολύ μικρή πιθανότητα εμφάνισης, μη αναμενόμενων αντιδράσεων. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί υπομελάχρωση, υπέρχρωση φουσκάλα, θυλακίτιδα ή πορφύρα, στη θεραπευόμενη περιοχή. Όλα τα προηγούμενα είναι ήπια και με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα υποχωρούν εντελώς. Μόνιμες παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Έχει το Medical Laser ψύξη; Μας παγώνει για κάποιο λόγο;

Ναι, πράγματι αυτό συμβαίνει, μάλιστα είναι απαραίτητο για τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αποτρίχωσης. Ο ψυκτικός μηχανισμός βασίζεται σε ειδικό ιατρικό ψυκτικό υγρό, είναι ασφαλής για ιατρικές χρήσεις και έχει ως σκοπό την αναισθησία και την προστασία της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτό η χειρίστρια που εφαρμόζει το λέιζερ μπορεί να επιλέγει την ενέργεια που επιθυμεί για το ιδανικό αποτέλεσμα και συγχρόνως να προστατεύεται η επιδερμίδα μας. Πιο αναλυτικά, η επιδερμίδα ψεκάζεται με ένα σπρέι το οποίο την παγώνει, και έπειτα το λέιζερ διεισδύει στο βάθος του τριχικού θύλακα αφήνοντας όμως την επιδερμίδα ανέπαφη και ασφαλή.