Υπεριδρωσία είναι εκείνη η συνθήκη κατά την οποία προκαλείται υπερβολική εφίδρωση του δέρματος που υπερβαίνει την απαραίτητη για την φυσιολογική ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας. Επηρεάζει διάφορα μέρη του σώματός μας όπως, παλάμες, πέλματα, μασχάλες, καθώς και το μέτωπο και το τριχωτό της κεφαλής. Ο έλεγχος και η θεραπεία της υπεριδρωσίας μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες προσεγγίσεις. Σε ήπιες περιπτώσεις υπεριδρωσίας τα συνήθη αντιιδρωτικά που περιέχουν χλωριούχο αλουμίνιο μπορούν να βοηθήσουν για μικρό χρονικό διάστημα στον έλεγχο της εφίδρωσης, προτιμότερο είναι να εφαρμόζονται τη νύχτα σε στεγνό και ξηρό δέρμα.
Η φαρμακευτική αγωγή από το στόμα θεωρείται δύσκολη σαν προσέγγιση καθώς έχει αρκετές παρενέργειες και αντενδείξεις, κατά συνέπεια προορίζεται για πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Η θεραπεία με τη χρήση βουτιλικής τοξίνης, το γνωστό σε όλους μας βotox, είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για τις περισσότερες περιπτώσεις, αφού μπλοκάρουν προσωρινά τα νεύρα και τους μυς που ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες παρέχοντας ανακούφιση για αρκετούς μήνες.
Γενικότερα αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως, διαχείριση του άγχους, ή η χρήση υφασμάτων που αναπνέουν, καθώς και η αποφυγή παραγόντων που επιδεινώνουν την εφίδρωση συμβάλλουν γενικότερα στον καλύτερο έλεγχο της υπεριδρωσίας.