Έχετε 10% έκπτωση στις θεραπείες μας!

Συμπληρώστε την φόρμα στο κάτω μέρος της σελίδας και σύντομα εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Ποιος είναι τελικά ο κύριος Αλεξανδρίτης;

Ο Χρυσοβήρυλλος είναι ένα ορυκτό πέτρωμα. Μία από τις παραλλαγές του ονομάζεται Αλεξανδρίτης. Καλείται Χρυσοβήρυλλος από το πρώτο συνθετικό ΄΄χρυσός΄΄ και το δεύτερο συνθετικό ΄΄βηρύλλιο΄΄. Το κρύσταλλο του Αλεξανδρίτη εξορύσσετε από το υπέδαφος και είναι το ενεργό μέσο το οποίο παράγει το laser στα 755 νανόμετρα, για την αποτρίχωση. Ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε το laser από τον Αλεξανδρίτη είναι σχετικά απλός. Αρχικά με δύο πολύ μεγάλες λάμπες απλού φωτός φωτίζουμε το κρύσταλλο του Αλεξανδρίτη και αυτό παράγει το laser, το οποίο εμείς, μέσω μιας οπτικής ίνας και ενός κατάλληλου εργαλείου, μπορούμε να εφαρμόσουμε στην επιδερμίδα για να έχουμε μόνιμο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το laser είναι μόνο φως και τίποτα άλλο! Tο λέιζερ λοιπόν, του Αλεξανδρίτη, που το χρησιμοποιούμε για μόνιμη αποτρίχωση, είναι απλά ένα φως στο ορατό φάσμα, το οποίο αλληλοεπιδρά με το δέρμα μας και τα συστατικά του. Το Medical Laser το χρησιμοποιούμε, ως μια θεραπεία που βασίζεται αυστηρά στην απορρόφηση του φωτός, επιπλέον παρέχει και μέσω του ψυκτικού μηχανισμού προστασία και αναισθησία στην επιδερμίδα για την ασφάλειά της αλλά και για το μέγιστο αποτέλεσμα της αποτρίχωσης.

Τι είναι το Soprano Laser;

Το Διοδικό λέιζερ Soprano δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαφορετικό τρόπο παραγωγής Laser, δηλαδή φωτός. Θυμίζει αρκετά τα led που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Η φωτοδίοδος όταν της παρέχουμε ρεύμα, έχει τη δυνατότητα να παράγει λέιζερ. Όπως λοιπόν στο σπίτι μας έχουμε τη δυνατότητα επιλογής led διαφόρων χρωμάτων έτσι και ορισμένες εταιρείες μπορούν να επιλέξουν την κατασκευή Διοδικού Laser διαφόρων χρωμάτων, όπως το soprano, για διαφορετικές χρήσεις πάνω στο ανθρώπινο δέρμα ή και κάτω από αυτό. 

Με ποιο είδος laser θα έχω πιο γρήγορο αποτέλεσμα;

Και με τα δύο είδη λέιζερ ο χρόνος που απαιτείται για το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ίδιος, αφού δεν εξαρτάται από το Medical Laser την εκάστοτε φορά, αλλά από τον χρόνο κατά τον οποίο η τρίχα μας βρίσκεται σε αναγενή, μεσογενή και καταγενή φάση. Σε αυτό που διαφέρουν σημαντικά είναι το τελικό στάδιο μόνιμης αποτρίχωσης, που το καθένα από τα δύο μπορεί να επιφέρει. Αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε, Μόνιμη ιατρική αποτρίχωση.

Είναι και τα δύο ασφαλή για μαυρισμένο δέρμα;

Ας είμαστε ειλικρινείς… Κανένα από τα δύο δεν είναι εγκεκριμένo και ασφαλές στο μαυρισμένο δέρμα, όπως αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται στα εγχειρίδια χρήσης τους και στις εγκρίσεις/σχετικές αδειοδοτήσεις κατά το FDA. Το μαυρισμένο δέρμα αποτελεί αντένδειξη. Και ναι, πράγματι, ένα Λέιζερ με πολύ χαμηλή ένταση που την επαναλαμβάνει πολλές φορές (Pain free mode) μπορεί να καθίσταται ασφαλές όμως δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένα όχημα που κινείται με μέγιστη ταχύτητα 10 km την ώρα ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ατυχήματος αλλά συγχρόνως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάτι τέτοιο καθιστά την επιλογή του οχήματος, επί της ουσίας, άχρηστη. Επομένως, θεωρούμε δεδομένο ότι για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια δεν θυσιάζουμε την αποτελεσματικότητα. Διαφορετικά θα πρέπει να ενημερώνουμε τον πελάτη, που έχει ήδη μαυρισμένο δέρμα ότι θα επιβαρυνθεί με το κόστος μιας θεραπείας, που για να γίνει με ασφάλεια, δε θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τελικά ποιο μηχάνημα κάνει την καλύτερη αποτρίχωση; 

Όλες οι εταιρίες και τα ιατρεία, που διαθέτουν μηχανήματα αποτρίχωσης, προσπαθούν να προωθήσουν τη χρήση του μηχανήματος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, άλλοτε γνωρίζοντας την αλήθεια και άλλοτε νομίζοντας ότι τη γνωρίζουν. Έτσι η απάντηση αυτού του ερωτήματος δεν μπορεί να είναι εύκολη, ούτε ξεκάθαρη.
Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ότι ο Αλεξανδρίτης και το Soprano Laser έχουν αντίστοιχο ποσοστό απορρόφησης, επομένως κανένα από τα δύο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε μαυρισμένο δέρμα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ένταση και η ενέργεια είναι που θα φέρει το τελικό αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό επιτυχίας, ανάμεσα στο 60% έως και 98% (και ναι, είναι τεράστια η διαφορά!). Είναι ξεκάθαρο όμως ότι όλα τα συστήματα αλεξανδρίτη έχουν πολλαπλάσια δυνατότητα παραγωγής ενέργειας σε σχέση με όλα τα διοδικά (βλ. soprano), για αυτό και το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει σημαντικά. Το πλήθος λεπτών τριχών που θα μείνουν μετά την τελευταία θεραπεία είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα μηχανήματα ιατρικής (Medical) αποτρίχωσης.

Είναι κάποιο από τα δυο λέιζερ, Soprano ή Αλεξανδρίτης, πιο αποτελεσματικό στις ξανθιές τρίχες;

Τα τελευταία χρόνια είναι ξεκάθαρο ότι ο αλεξανδρίτης είναι ο πλέον αποτελεσματικός. Στο παρακάτω διάγραμμα παρατηρείται η ελαφρώς μεγαλύτερη απορρόφηση από τη μελανίνη, γεγονός που σημαίνει ότι η ξανθιά τρίχα που έχει λιγότερη μελανίνη, χρειάζεται τη μέγιστη απορρόφηση για να καταστραφεί. Επιπλέον η πολλαπλάσια ενέργεια που αποδεδειγμένα διαθέτει ο αλεξανδρίτης μπορεί να επιφέρει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα στην αποτρίχωση της ανοιχτόχρωμης τρίχας.
Για τους παραπάνω λόγους στον χώρο μας έχουμε επιλέξει τη θεραπεία με Laser αλεξανδρίτη. Σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στον χώρο (Candela Laser c.o), κάνουμε την αποτρίχωση όσο πιο αποτελεσματική γίνεται, φθάνοντας σε αποτελέσματα της τάξης του 98%.

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ

    ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ

    ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ (προαιρετικό)